Menu
Miód akacjowy

Miód akacjowy

Jest miodem powstałym z nektaru kwiatów robinii akacjowej. Jest miodem jasnym, bardzo późno krystalizującym. Zapach przypomina delikatną woń kwiatów akacji. Ze względu na zapach, konsystencję i łagodny smak bardzo lubią go dzieci. 

Pomocny w leczeniu wrzodów żołądka, dwunastnicy, zapalenia błony śluzowej oraz stanów kurczowych jelita cienkiego i grubego. Zalecany przy leczeniu nadkwasoty żołądka, zaburzeń przewodu pokarmowego i układu trawiennego. W chorobie wrzodowej przyspiesza regenerację tkanki, odnowę błony śluzowej, usuwanie nadżerek i owrzodzeń. Łagodnie wycisza niepokój wewnętrzny, ułatwia zasypianie, wzmacnia znużony, wyczerpany organizm. Ze względu na dużą zawartość fruktozy może być stosowany przy niektórych rodzajach cukrzycy.

Wstecz